Sneeuwklassen dag 1 en 2: De spits is eraf!


Liefste thuisfront,

Waar is de tijd dat we jullie met snottebellen en pruilende lippen achterlieten aan de schoolpoort? Het lijkt al zo lang geleden, maar eigenlijk is het nog maar 24 uur. En in die 24 uur hebben we al heel wat meegemaakt.
Maar we zullen beginnen bij het begin:
Onze busrit is eigenlijk heel rustig verlopen. Het slapen lukte niet bij iedereen even goed, maar we hebben ons wel de hele busrit rustig gehouden. Om half 7 waren onze inspanningen wel genoeg geweest en waren we officieel wakker… Dan was het ook hoog tijd om te zingen voor onze jarige: juf Danny! Volgens ons was dat het mooiste verjaardagscadeau dat ze ooit heeft gekregen. Kan ook niet anders: zo’n zangtalenten en schatten van kinderen…. 😉
Ondertussen waren sommigen al in paniek omdat er nergens sneeuw lag. Maar hoe dichter we ons dorpje, St. Martin naderden, hoe meer sneeuw er lag. Er ligt hier een laagje van 35 cm dik én… het heeft heel de dag bij gesneeuwd. Zalig!
Rond kwart over 9 zijn we aangekomen op de parking, werden onze valiezen in de auto’s geladen en vertrokken we te voet naar ons hotel ‘Alpenhof’. 
Aangekomen in ons hotel, passeerden we de school van Kasterlee en heeft Bas zijn tante An nog een dikke knuffel gegeven. Dan hebben we eerst onze picknick opgegeten om daarna onze handschoenen, mutsen en sneeuwschoenen aan te trekken voor een korte wandeling in de buurt. Ook nu vlogen de sneeuwballen vrolijk in het rond!
Om half 12 stond ons middageten klaar en daarna was het hét moment waar we al lang naar uitkeken: onze skibotten passen en de eerste ‘stapjes’ op de  latten. Juf Danny en de Guy verdeelden ons in 2 groepen en we leerden al ploegen zonder ploeg en tractor!
Omdat we nog geen lift mochten pakken, moesten we altijd naar boven ‘kreffelen’ en dat was niet voor iedereen even gemakkelijk. Ook het vallen lukte bij iedereen veel beter dan het rechtstaan. We waren die extra meter aan onze voeten dan ook nog niet gewoon.
Moe maar voldaan trokken we terug naar ons hotel en na het vieruurtje hebben we onze eerste broekskibaan gemaakt! Er werden al serieuze snelheden gehaald. We vlogen juist ons hotel niet binnen, zo snel schoven sommigen! Het was al donker toen we terug naar binnen gingen en de douches op de kamer konden uittesten… Ze zijn goedgekeurd! Ondertussen moesten we onze natte kleren en handschoenen te drogen hangen én onze valiezen uitpakken.
Proper en fris gewassen schoven we aan aan tafel voor een tomatensoepje, spirelli en een chocoladepudding.
 Ondertussen zijn we een rustig avondje aan het houden, dat mag wel na die korte nacht, en zijn we de film ‘Boss Baby’ aan het kijken. Als die uit is, kruipen we allemaal in ons bedje zodat we er morgen terug tegenaan kunnen.

Slaapwel en dikke kussen aan iedereen!
De ‘skiënde broeken’ van het Trapleerke